Technical Buyer

Technical Buyer

Fulltime | Tuesday 31 May 2022

Ben Je integer, resultaatgericht, leergierig, empathisch en ondernemend met de nodige lef. Wil je als Technical Buyer de verantwoordelijkheid nemen voor het gehele inkooptraject, vanaf engineering tot levering, dan heeft Rollepaal een nieuwe uitdaging voor jouw.

Over Rollepaal

Rollepaal is de specialist in het ontwerpen, fabriceren en installeren van extrusie lijnen voor de productie van kunststofbuizen voor de internationaal meest toonaangevende producenten. Hierbij worden duurzame, innovatieve en kostenbesparende oplossingen ontwikkeld. De projecten variëren van het leveren van losse machines tot aan het samenstellen van complete productielijnen, inclusief service en onderhoud. De machines van Rollepaal onderscheiden zich internationaal door hun hoogwaardige besturing. Rollepaal werkt met ongeveer 80 werknemers vanuit Dedemsvaart, maar het werkgebied is wereldwijd en exporteert haar producten naar meer dan 100 landen. Naast het hoofdkantoor en productielocatie in Nederland zijn er vestigingen in de USA en India.

Het doel

Als Technical Buyer ben je verantwoordelijk voor het gehele inkooptraject, vanaf engineering tot levering. Hierbij zorg je ervoor dat alle inkopen voldoen aan de gevraagde kwaliteit, binnen de gestelde levertijd en volgens budget worden geleverd.

De rol

Het inkoopteam van Rollepaal gaat uitbreiden om zo nog meer focus te kunnen aanbrengen op de specifieke inkoop categorieën. Binnen een team van 2 Buyers ben jij verantwoordelijk voor de maakonderdelen zoals draai- en freeswerk, (las)constructies, specifieke extrusie componenten en belangrijke componenten voor de machines en de serviceorganisatie. Jij bent verantwoordelijk voor het gehele inkoopproces van A tot Z in de categorieën. Hierbij ontwikkel je een strategie waarbij je inzet op doorlooptijdverkorting, On Time Delivery en kostenverlaging in de breedste zin van het woord. Je standplaats voor deze functie is Dedemsvaart en je rapporteert aan de Supply Chain Manager. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor:

 

  • Dat op het juiste moment, tegen de beste prijs en de juiste kwaliteit de specifieke artikelen worden ingekocht;
  • Monitoren en optimaliseren van leveranciersprestaties met betrekking tot kwaliteit, levertijd, leverbetrouwbaarheid, flexibiliteit en kostenefficiency;
  • Proactief analyseer je de huidige en toekomstige PO-spend op productcategorie en artikelniveau en gaat dan op zoek naar nieuwe leveranciers of mogelijke samenwerkingsvormen om de prestatie op kosten, tijd of kwaliteit te verbeteren;
  • Je bent verantwoordelijk voor de juiste verwerking van het operationele proces in het ERP systeem (Trimergo), koopt de juiste artikelen in, bewaakt de levertijden, verhoogt de leverbetrouwbaarheid en compleetheid van orders;
  • Je geeft mede richting aan de professionalisering van het huidige proces maar ook vormgeeft aan een duurzaam inkoopbeleid.

Jouw profiel

Je bent in het bezit van een Hbo-diploma bij voorkeur een technische/ commerciële/ bedrijfskundige achtergrond aangevuld met specifieke inkoopervaring/opleiding. Je bent integer, resultaatgericht, leergierig, empathisch en ondernemend met de nodige lef. Daarnaast heb je:

  • Circa 5 jaar ervaring in een operationele inkoopfunctie bij voorkeur in een internationale projectmatige werkomgeving zoals de machinebouw, metaalindustrie, elektrotechniek, productieomgeving of vergelijkbaar;
  • Ervaring in het toepassen van category management voor integrale kostenverlaging en het opzetten van modellen voor het volgen van grondstofprijzen;
  • Internationale sourcing ervaring in bijvoorbeeld de Balkan of Turkije is erg welkom;
  • Je weet hoofd van bijzaken te scheiden, staat sterk in je schoenen en bent in staat discussie aan te gaan met leveranciers maar ook met de interne organisatie.

Aanbod

Een uitdagende en brede functie, met vrijheid om initiatieven te nemen en jezelf te blijven ontwikkelen. Naast het bedenken en uitvoeren van creatieve en optimale oplossingen wordt er veel waarde gehecht aan een plezierige en goede werksfeer. Daarom zorgt Rollepaal ervoor dat het primaire en secundaire arbeidsvoorwaardenpakket hierop aansluit. Dit bestaat o.a. uit 27 vakantiedagen, 13 ATV dagen, mogelijkheden tot thuiswerken en een reiskostenvergoeding. Het betreft hierbij een direct dienstverband bij Rollepaal.

Informatie

HÆD is recuitmentpartner van Rollepaal. Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Sven Pomstra (038) 420 39 00/ (06) 36 36 75 36. Wil je reageren op deze vacature dan kan dit online via de website van HÆD, www.haed.nl of via pomstra@haed.nl.