Stage HBO Werktuigbouwkunde Website

Stage-opdracht: Werktuigbouwkunde - efficiënter koelen

Fulltime | Thursday 26 October 2023

Ben jij bezig met de studie werktuigbouwkunde en opzoek naar een uitdagende stage-opdracht? Lees deze stage-opdracht snel verder!

Rollepaal is de specialist in het ontwerpen, fabriceren en installeren van extrusielijnen voor de productie van kunststofbuizen voor de meest toonaangevende producenten. Onze projecten variëren van het leveren van losse machines tot aan het samenstellen van complete productielijnen, inclusief service en onderhoud over de hele wereld.

Jouw rol

De Europese unie heeft doelen gesteld om klimaatneutraal te zijn bij 2050, om zo de effecten van klimaatverandering te beperken. Een onderdeel hiervan is dat bedrijven steeds efficiënter moeten omgaan met de energie die ze gebruiken.
Tijdens deze opdracht ga je aan de slag met een herontwerp van de koelbak om het waterverbruik te verminderen en om zo energie te besparen.

Hier ligt voor Rollepaal nog een flinke uitdaging. De afgelopen jaren was Rollepaal gefocust op het ontwikkelen van materiaal besparende machines. Rollepaal is één van de twee bedrijven wereldwijd die machines maakt waarmee PVC-O buis geproduceerd kan worden. Echter is er in dit proces nog veel te winnen aan energie efficiëntie. De grootste energiewinst is te behalen bij het efficiënter koelen van de PVC-buizen. De nog warme PVC buizen worden volledig natgespoten met koud water en hierbij wordt veel water verbruikt. Het rondpompen van al dit water kost veel energie. Het verbruik kan jaarlijks per extrusielijn wel boven de 100.000kWh liggen (gemiddeld jaarverbruik van 35 huishoudens)!

Voor jou ligt hier de uitdaging om dit flink te verminderen! Dit kan zowel als ontwerpstage of als onderzoeksstage.

Wat bieden wij?

  • Een uitdagende en leerzame stageperiode.
  • De vrijheid om je opdrachten op te pakken zoals jou het handig lijkt.
  • Persoonlijke begeleiding.
  • Een marktconforme stagevergoeding.

Wat breng je mee?

  • Je bent bezig met de Hbo-opleiding werktuigbouwkunde en je bent op zoek naar een (afstudeer)stage voor de periode vanaf februari 2024.
  • Je bent proactief en hebt een hands-on mentaliteit.
  • Je bent enthousiast en gemotiveerd om te leren.

Interesse gewekt? 

Wil je jezelf ontwikkelen in een innovatieve en internationale organisatie? Dan is deze uitdagende stage in Dedemsvaart misschien iets voor jou! Als je geïnteresseerd bent, stuur dan je motivatiebrief en cv naar hrm@rollepaal.com, gericht aan de R&D afdeling. Wil je meer informatie over de stage? Bel dan naar 0523 62 45 99 en vraag naar de R&D afdeling. We kijken uit naar jouw sollicitatie!