Electrotechniek

Stage elektrotechniek met opdracht naar jouw keuze

| Tuesday 24 May 2022

Ben jij bezig met een studie elektrotechniek? Ben je opzoek naar een stageopdracht of een afstudeerstage? Dan is Rollepaal Pipe Extrusion Technology interessant voor jou. Binnen Rollepaal zijn er verschillende uitdagingen.

Rollepaal is de specialist in het ontwerpen, fabriceren en installeren van extrusielijnen voor de productie van kunststofbuizen voor de meest toonaangevende producenten. Onze projecten variëren van het leveren van losse machines tot aan het samenstellen van complete productielijnen, inclusief service en onderhoud over de hele wereld.

Jouw rol


Voor de periode vanaf februari 2023 zijn wij opzoek naar een stagiair die zich wil verdiepen in één van de volgende opdrachten. 

  1. Migreer de HMI naar een web panel
  2. Re-design koelbak controller
  3. Het converteren van een Windowsapplicatie naar een web interface

Wat breng jij mee?

  • Je bent bezig met de Hbo-opleiding elektrotechniek en je bent op zoek naar een (afstudeer)stage voor de periode vanaf februari 2023.
  • Je bent proactief, enthousiast en hebt een hands-on mentaliteit.
  • Je bent beschikbaar voor een periode van 20 weken.

Wat bieden wij? 

  • Je komt te werken bij een bedrijf dat volop in ontwikkeling en beweging is.
  • Je krijgt de vrijheid om binnen je stageperiode de werkzaamheden op te pakken die je aanspreken en om aan je opdrachten te werken.
  • Je krijgt persoonlijke begeleiding.
  • Natuurlijk bieden wij je ook een marktconforme stagevergoeding.

Interesse gewekt? 

Startdatum voor de stage is februari 2023. Je standplaats is in Dedemsvaart. Voor meer informatie kun je bellen naar 0523 62 45 99 en vragen naar Erik Hogenkamp. Als je wilt solliciteren kun je je motivatie + cv mailen naar hrm@rollepaal.com, t.a.v. Erik Hogenkamp.

Opdracht 1: Migreer de HMI naar een web panel

Eén van de opdrachten is om de HMI te migreren naar een web panel. Voor een deel van onze machines maken we voor het besturings- en aandrijfsysteem gebruik van de hardware van onze leverancier Lenze. Hierbij passen we ook de HMI-panels en PLC’s van Lenze toe. Lenze gaat over op een nieuw platform met web panels. Voor een aantal machines moeten we de migratie maken van het bestaande platform naar de nieuwe web variant.

Lijkt het je leuk om met de nieuwste technieken bezig te zijn en wil je je verder ontwikkelen op het grensvlak van PLC en HMI dan is dit de perfecte opdracht voor jou!

Opdracht 2: Re-design koelbak controller

Een van de opdrachten is om een nieuw ontwerp te maken van een koelbak controller. De huidige koelbak controller is gebaseerd op een Microchip PIC microcontroller, welke lowlevel geprogrammeerd wordt. Het PCB is nog grotendeels opgebouwd met conventionele through-hole componenten.

Binnen Rollepaal zijn we tegenwoordig gestandaardiseerd op een STM32 ARM platform, wat we ook willen toepassen voor deze koelbakcontroller, zodat ook de software van deze controller met een ethernet bootloader kan worden geüpdatet.

De opdracht start met de analyse van de bestaande soft- en hardware. Wanneer de hieruit volgende functionele eisen getoetst zijn kan er worden begonnen met het uitwerken van het elektrische schema en het routen van het PCB. Uiteindelijk zal de software voor de hardware oplossing ontwikkeld worden.

Opdracht 3: Het converteren van een Windowsapplicatie naar een web interface

Rollepaal produceert onder andere ultrasone wanddikte meetsystemen, waarmee de wanddikte en eventueel diameter gemeten wordt. De nieuwste ontwikkeling is een ultrasone meetkaart waarop Linux draait. Op een externe Windows PC draait een applicatie welke communiceert met deze embedded Linux meetkaart. De wens bestaat om af te stappen van de Windowsapplicatie op de PC en de gebruikersinterface volledig uit te voeren via een web interface. De opdracht bestaat uit het inventariseren van de huidige specificaties en varianten van de Windowsapplicatie. Daarnaast zal er gekeken moeten worden met welke technieken deze interface kan worden omgezet naar een web interface.