Untitled Design (41) (1)

Software Engineer Digitalisatie

Fulltime | Monday 30 January 2023

Wil jij je bezig houden met het digitalisatie project ten behoeve van onze machines? Dan is deze vacature wat voor jou!

Over Rollepaal

Rollepaal is de specialist in het ontwerpen, fabriceren en installeren van extrusie lijnen voor de productie van kunststofbuizen voor de internationaal toonaangevende producenten. Rollepaal onderscheidt zich door duurzame, innovatieve en kostenbesparende oplossingen te ontwikkelen. De projecten variëren van het leveren van losse machines tot aan het samenstellen van complete productielijnen, inclusief service en onderhoud. Rollepaal is uniek vanwege de kennis en kunde in de procestechnologie van het maken van buizen. Door de hoogwaardige besturing van de machines wordt Rollepaal gezien als de specialist. Rollepaal exporteert haar producten naar meer 70 landen. In Dedemsvaart werken ongeveer 80 werknemers en is het hoofdkantoor gevestigd. Naast het hoofdkantoor en productielocatie in Nederland zijn er vestigingen in o.a. de USA en India. De groei van activiteiten en projecten vraagt om uitbreiding om dit ook naar buiten uit te stralen!

Het doel

Als Software Engineer werk je aan het ontwikkelen en onderhouden van de besturingen van onze machines specifiek op het gebied van digitalisatie. Je wilt graag werken in een compacte onderneming waar nauw wordt samengewerkt tussen de technische disciplines om de beste oplossingen te bewerkstelligen. Je hebt een klantgerichte instelling en je loopt niet weg voor de vraagstukken die voorbij komen.

Daarnaast bestaan jouw werkzaamheden uit:

  • Het ontwikkelen van nieuwe applicaties op onze besturing system en cloud-platforms
  • Werken met o.a. de programmeeromgevingen: Delphi, HTML, JAVA, Python
  • Het testen van software in nauwe samenwerking met onze productieafdeling
  • Het ondersteunen van klanten via mail, telefoon, remote access, of indien nodig onsite.

Jouw profiel

Je bent een teamplayer die ook goed in staat is om zelfstandig te werken. Daarnaast beschik je over:

  • HBO niveau in de richting van elektronica of besturingstechniek, met brede interesse voor alle aspecten van ons werkgebied.
  • Relevante werkervaring binnen ons vakgebied en ervaring met de door ons gebruikte programmeertalen en/of de ambitie je deze eigen te maken (denk aan: HTML, Java, Javascript, Azure, kubernetes, Python).
  • Kennis van industriële netwerken en protocollen zoals CAN Open, Modbus TCP/IP en Ethercat.
  • Kennis van versiebeheersystemen is een pré (Subversion).

Aanbod

Een uitdagende functie, met vrijheid om initiatief te nemen en te blijven ontwikkelen. Naast het bedenken en uitvoeren van creatieve en optimale oplossingen binnen jouw vakgebied, wordt er veel waarde gehecht aan een plezierige en goede werksfeer. Daarbij mag je rekenen op uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaardenpakket. Dit bestaat o.a. uit 27 vakantiedagen, 13 ATV dagen en een reiskostenvergoeding.

Informatie

Bij interesse ontvangen wij graag per mail je cv én beknopte motivatie. Dit kan naar hrm@rollepaal.com. Heb je toch liever wat meer informatie neem in dat geval contact op met Joe Venegas via: j.venegas@rollepaal.com.