Project Manager

Projectmanager

Fulltime | Wednesday 11 January 2023

Als Projectmanager is het jouw doel de dynamische, technische en multidisciplinaire projecten te managen, waarbij je stuurt op tijdsplanning, kwaliteit, kosten en optimale marge.

Bedrijfsprofiel

Rollepaal is de specialist in het ontwerpen, fabriceren en installeren van extrusie lijnen voor de productie van kunststofbuizen voor de internationaal meest toonaangevende producenten. Rollepaal onderscheidt zich door duurzame, innovatieve oplossingen te ontwikkelen. De projecten variëren van het leveren van losse machines tot aan het samenstellen van complete productielijnen, inclusief service en onderhoud. Rollepaal is uniek vanwege de kennis en kunde in de procestechnologie van het maken van buizen. Daarnaast weet het zich door materiaal besparende oplossingen (met innovaties als Apollo, RBue en Multilayer) te onderscheiden. Door de hoogwaardige besturing van de machines wordt Rollepaal gezien als de specialist. Rollepaal exporteert haar producten naar meer dan 70 landen. In Dedemsvaart werken ongeveer 80 werknemers en is het hoofdkantoor gevestigd. Naast het hoofdkantoor en productielocatie in Nederland zijn er vestigingen in o.a. de USA en India. De groei van activiteiten en projecten vraagt om uitbreiding om de ambitie, te groeien richting een duurzame high-performance organisatie, waar te maken!

Het doel

Als Projectmanager is het jouw doel de dynamische, technische en multidisciplinaire projecten te managen, waarbij je stuurt op tijdsplanning, kwaliteit, kosten en optimale marge.

De rol

In de rol van Projectmanager ben je betrokken vanaf het moment van orderbespreking tot en met installatie en inbedrijfname. Je hebt een project afgerond zodra deze tot volle tevredenheid is opgeleverd bij de klant. Cruciaal is dat de Projectmanager door de organisatie heen stuurt op time, quality en cost. Je bent in staat om de dynamiek van de projectmatige machinebouw (20-30 projecten gelijktijdig) te overzien en analyseert mogelijke risico’s waardoor je problemen kunt voorkomen. Je weet op natuurlijke wijze alle gezichten dezelfde kant op te krijgen en werkt nauw samen met je collega Projectmanager en rapporteert direct aan de CEO. Daarnaast:

  • Bepaal en bewaak je de scope van het project en stel je het projectteam samen waarmee je de doelen, tijdsplanning, deelbudgetten en deadlines bespreekt;
  • Maak je een duidelijke procesomschrijving van alle projectfases en creëert je een eenduidige inrichting van jouw projecten in het ERP-systeem;
  • Weet je bij te sturen op onverwachte situaties en bewaak je de financiële voortgang van het project middels een gedegen omzetvoorspelling, margebewaking, facturatieschema’s en gewerkte uren;
  • Zorg je voor een succesvolle Factory & Site Acceptance Tests en voer je een gedegen evaluatie met de klant en het projectteam om de werkwijzen continue te verbeteren.
  • Weet je naast het leiden van de projecten ook de organisatie op sleeptouw te nemen. Je helpt bij het standaardiseren van de structuur van offerte tot en met de oplevering, inclusief het vastleggen van taken/verantwoordelijkheden en bevoegdheden.

Jouw profiel

Je hebt een proactieve houding, bent communicatief vaardig en weet continue het overzicht te houden over de verschillende projecten. Je haalt energie uit het aansturen en motiveren van de projectteams. Hierbij is het continue jouw streven dit zo effectief en efficiënt mogelijk te doen met het beste resultaat. Daarnaast beschik je over:

  • Bij voorkeur een Hbo-diploma in de technische richting en ervaring in het managen van multidisciplinaire projecten in de machinebouw;
  • Een visie op projectmanagement, een praktische en pragmatische instelling en ervaring in het werken met projectmanagement methoden zoals IPMA B, Prince2 of vergelijkbare methodes;
  • Ervaring in het nauwkeurig werken met systemen (MS-office, ERP (Trimergo), Salesforce en Merkato);
  • Een goede taalbeheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Aanbod

Rollepaal is continue in beweging en staat voor kwaliteit. Dit geldt niet alleen voor de oplossingen maar ook voor Rollepaal als organisatie. Rollepaal biedt de medewerkers de ruimte om hier invloed op uit te oefenen en zichzelf verder te ontwikkelen. Naast het bedenken en uitvoeren van creatieve en optimale oplossingen wordt er veel waarde gehecht aan een plezierige en goede werksfeer. Daarom zorgt Rollepaal ervoor dat het primaire en secundaire arbeidsvoorwaardenpakket hierop aansluit.

Meer informatie

Wil je reageren op deze vacature stuur dan je sollicitatie in via hrm@rollepaal.com. Je kan ook telefonisch contact met ons opnemen via 06 57 66 79 53 (afdeling HR).