Untitled Design (12)

Global Marketing & Communication Manager

Fulltime | Wednesday 11 January 2023

Ben jij een ervaren marketeer en zie je het als een leuke uitdaging om uitdenken en opzetten van de marketing, branding en communicatiestrategie voor een internationale bedrijf? Dan zijn we op zoek naar jou!

Over Rollepaal

Rollepaal is de specialist in het ontwerpen, fabriceren en installeren van extrusie lijnen voor de productie van kunststofbuizen voor de internationaal toonaangevende producenten. Rollepaal onderscheidt zich door duurzame, innovatieve en kostenbesparende oplossingen te ontwikkelen. De projecten variëren van het leveren van losse machines tot aan het samenstellen van complete productielijnen, inclusief service en onderhoud. Rollepaal is uniek vanwege de kennis en kunde in de procestechnologie van het maken van buizen. Door de hoogwaardige besturing van de machines wordt Rollepaal gezien als de specialist. Rollepaal exporteert haar producten naar meer 70 landen. In Dedemsvaart werken ongeveer 80 werknemers en is het hoofdkantoor gevestigd. Naast het hoofdkantoor en productielocatie in Nederland zijn er vestigingen in o.a. de USA en India. De groei van activiteiten en projecten vraagt om uitbreiding om dit ook naar buiten uit te stralen!

Doel

Als Global Marketing & Communication Manager is het jouw belangrijkste taak om het bereik en de zichtbaarheid van Rollepaal te vergroten door internationaal hoogwaardige en toonaangevende marketing, communicatie en PR te leveren. 

De rol

Je bent verantwoordelijk voor het uitdenken en opzetten van de marketing, branding en communicatiestrategie van Rollepaal. Je bent de verbindende schakel tussen de internationale vestigingen van Rollepaal en het sales team in Dedemsvaart.

Je ondersteunt en adviseert Rollepaal op het gebied van marketing en communicatie. Je zorgt voor een juiste structuur en een proactieve houding in het benaderen van (potentiële) klanten. Dit doe je door middel van nieuwe en innovatieve marketingconcepten te bedenken met de juiste (online) marketingmix. Kortom, je zet Rollepaal door middel van jouw creativiteit op de kaart!

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor:

 • Het opzetten van een consistente huisstijl. Naamsbekendheid creëren en de positionering van de propositie;
 • Marketing-, branding-, en communicatiestrategieën en plannen opzetten, inclusief targeting, personalisatie van berichten en meetbaarheid. Deze zijn gericht op B2B klanten, potentiële medewerkers en leveranciers;
 • Inzicht creëren in de wereldwijde markt en de behoeften en wensen van de klant;
 • De verkoopafdeling in staat stellen winstgevende relaties op te bouwen en waarde van klanten vast te leggen;
 • Ontwikkelen van communicatiestrategieën die het wereldwijde verkoopteam en R&D ondersteunen;
 • Organiseren van online evenementen, beheren van beurzen, congressen en nieuwsbrieven.

Jouw profiel

Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding in de richting van Communicatie, Marketing of vergelijkbaar. Daarnaast beschik je over:

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare marketing/communicatie werkervaring in een B2B omgeving;
 • Ervaring in het gebruik van marketingtools en techniek om de zichtbaarheid, het profiel en de branding van een organisatie te vergroten;
 • Ervaring met het ontwerpen, beheren en uitvoeren van (digitale) marketingcampagnes en evenementen en met het uitwerken van marketing- en verkoopproposities;
 • Kennis en ervaring marketing en website analytic tools zoals Funnel of Google Analytics;
 • Een strategische, analytische en creatieve denker en doener;
 • Je beschikt over een hands on mentaliteit en bent in staat om op bepaalde momenten te delegeren.

Aanbod

Een uitdagende en brede functie, met vrijheid om initiatief te nemen en jezelf te blijven ontwikkelen. Naast het bedenken en uitvoeren van creatieve en optimale oplossingen binnen jouw vakgebied, wordt er veel waarde gehecht aan een plezierige en goede werksfeer. Daarbij mag je rekenen op uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaardenpakket. Dit bestaat o.a. uit 27 vakantiedagen, 13 ATV dagen en een reiskostenvergoeding. Het betreft een direct dienstverband bij Rollepaal.

Informatie

Wil je reageren op deze vacature stuur dan je sollicitatie in via hrm@rollepaal.com. Je kan ook telefonisch contact met ons opnemen via 06 57 66 79 53 (afdeling HR).